Verwijspraktijk Amsterdam Zuid balie

Patiënten

U heeft van uw tandarts/behandelaar een verwijzing of verwijsbrief gekregen voor één van onze specialisaties Endodontologie, Parodontologie of Implantologie.
Mocht u niet in het bezit zijn van een verwijsbrief en geen eigen tandarts hebben, dan kunt u ons een email sturen met uw vragen. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

Op deze pagina zullen wij u zoveel mogelijk informatie geven over de te verwachten behandeling. U kunt onder Endodontologie, Parodontologie of Implantologie algemene informatie vinden over het vakgebied.

Op het moment dat wij van uw tandarts/behandelaar een verwijsbrief hebben ontvangen, zullen wij contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een consult.

Het consult

Wij zullen met u telefonisch of per email een afspraak maken voor een consult. Tijdens dit consult zullen wij een diagnose stellen en een behandelplan maken.
Wij bespreken uw ingevulde vragenlijst over uw gezondheid en nemen, indien noodzakelijk, een röntgenfoto. Wij bespreken met u de behandeling, kosten en de eventuele risico’s van de behandeling. Uw vragen zullen worden beantwoord en u krijgt een begroting mee.
Deze begroting is erg belangrijk en kan nare verassingen voorkomen. Handig is het als u deze begroting met uw verzekeraar bespreekt. U krijgt dan duidelijk te horen wat er wordt vergoed en dus ook wat u zelf moet betalen.

De behandeling

Indien u akkoord gaat met het behandelplan, zullen wij een behandeling in plannen. Wij hebben eventueel nog overleg gehad met uw behandelaar/tandarts.
U krijgt uitvoerig informatie mee over hetgeen u kunt verwachten. Ook kan het zijn dat u voor uw behandeling antibiotica moet gebruiken. Dit wordt uitvoerig met u besproken.
Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen. Ook bij complicaties of pijn kunt u ons direct benaderen. Het komt niet veel voor maar wij zorgen ervoor dat u direct kunt langskomen.

Na de behandeling zullen wij uw behandelaar/tandarts uitvoerig informeren. U wordt na de behandeling weer terug verwezen naar uw tandarts /behandelaar.

De Controle

Na ongeveer een jaar zullen wij u oproepen voor een controle. Aan deze controle zijn helaas kosten verbonden, die normaal door uw verzekeraar worden vergoed.
Wij zullen indien gewenst een röntgen foto maken en het resultaat van de behandeling evalueren.

Afzeggen van de afspraak

Het kan altijd voorkomen dat een afspraak niet uitkomt. Zeg deze dan tenminste 48 uur van te voren af. Het betreft hier een specialistische behandeling en wij kunnen dan iemand anders helpen.
Er worden geen kosten in rekening gebracht als u een geplande afspraak minimaal twee werkdagen van tevoren wilt wijzigen. Als u daarna (dus binnen 48 uur) uw afspraak wilt wijzigen, brengen we de voor u gereserveerde tijd in rekening. Laat ons dus zo spoedig mogelijk weten als u een afspraak moet verzetten. Wij hopen op uw begrip in deze.
Vergeet u een afspraak dan moeten wij deze kosten helaas in rekening brengen.

Neem contact op met Verwijspraktijk Amsterdam Zuid
tel: 020 670 2052
email: info@verwijspraktijk-amsterdam-zuid.nl